Fem för Zion Nybeck

Josh Bell2020 Draft Center, Europe, Five For...

“Fem för….” Är en Q & A funktion med valbara spelare inför NHL-Draften som vidrör deras liv och karriär inför Draften 2020. Denna upplaga handlar om Zion Nybeck i HV71.

När säsongen 2019-2020 stannat upp och Draften närmar sig så kan Zion Nybeck vara nöjd med sin säsong.

Som 17-åring, tog Nybeck SuperElit med storm genom att vinna poängligan med 66 poäng (27 mål och 39 assist) och satte rekord för spelare under 18 år i den ligan. Han fick också prova på spel i Sveriges högstaliga, SHL, samt göra sitt första mål i SHL.

”Jag är nöjd med hur min säsong gick” sa han. ”Jag tycker jag blir bättre och bättre. Jag spelade också i ett bra lag och om inte säsongen skulle slutat som den nu gjorde så tror jag vi haft en bra chans att vinna en guldmedalj”.

När säsongen nu är över för Nybeck så har han gjort så bra ifrån sig som han kan inför den kommande NHL-Draften 2020.

Future Considerations fångade nyligen Nybeck.

FC: Du vann poängligan i SuperElit den gångna säsongen, varför tror du att du var så framgångsrik?
ZN: Jag tycker att jag jobbade hårt, även i de tuffa perioderna när jag inte spelade som bäst, så jobbade jag hårt. Poängen fortsatte att trilla in för mig. Jag hade också riktigt bra lagkamrater och kunde inte ha presterat utan dem.

FC: Du slog nytt poängrekord för spelar under 18 år i SuperElit denna säsong, hur kändes de?
ZN: Jag var superexalterad. Jag visste inte de först men efter säsongen så hörde jag att många pratade om det. Jag vet att jag endast var ca 5 poäng från att slå alla tiders rekord, så de känns ganska speciellt.

FC: Du spelade också 15 matcher i SHL, hur var de att få en första inblick i den ligan?
ZN: Alla är starkare och snabbare. Jag tycker att jag gjorde de ganska bra när jag fick chansen. Jag har bra egenskaper, men de är definitivt annorlunda att spela SHL jämfört med SuperElit. Det gick bra

FC: Har du några förväntningar på den kommande Draften?
ZN: Inte särskilt mycket. Jag ser bara fram mot att se hur de ska gå. Jag gör inte särskilt mycket just nu, utan fokuserar mest på mig själv och så får vi se hur resultatet blir.

FC: Har de funnits någon särskild person som hjälpt dig extra mycket att nå dit du är idag?
ZN: Jag skulle vilja säga min bror Chris. Han spelade här med HV71 när jag spelade med juniorerna. Han har varit en stor förebild för mig. Han har alltid hjälpt mig med min hockey och även saker utanför isen. Han har en stor del i var jag är idag.

Artikel översatt av Fredrik Haak.