Fem för Lucas Raymond

Aaron Vickers2020 Draft Center, Europe, Five For...

Photo by Tommy Holl | Frolunda

“Fem för….” Är en Q & A funktion med valbara spelare inför NHL-Draften som vidrör deras liv och karriär inför Draften 2020. Denna upplaga handlar om Lucas Raymond i Frölunda HC.

Nerverna tar inte på Lucas Raymond.

Inte helt i alla fall.

När säsongen är slut och allt numera är utanför hans kontroll tills Draften 2020, så förstår Raymond att de inte längre finns något han kan göra åt sin situation för att förbättra hans Draftstatus.

Pressen, har för den delen därmed sjunkit en del.

”Jag tror de är en mix” säger Raymond, som gjorde 10 poäng (4mål och 6 assist) på 33 matcher för Frölunda i SHL den gångna säsongen och som är nummer 4 i Future Considerations Vår Ranking för Draften 2020.

”Det är ingen bra känsla att inte ha kontrollen, men att på samma gång veta att du inte kan göra något åt de, man får helt enkelt vänta och se vad som händer. Jag är inte stressad över de hela”

Future Considerations fångade nyligen Raymond.

FC: Vad var bra med din säsong och vad känner du att du behöver förbättra?
LR: ”Det var en väldigt, väldigt bra säsong för mig att spela seniorhockey på med all den talang som finns i ligan” sa Raymond, som precis fyllt 18 år. ”Det är en stor skillnad att möta seniorer jämfört med juniorer. Det var en extremt värdefull säsong för mig. Du vill alltid prestera bättre och spela ännu bättre oavsett om du spelat bra. Jag är väldigt glad över säsongen och jag har utvecklats massor”.

FC: Behöver du omvärdera dina förväntningar när du spelar i en högre liga?
LR: ”Vi hade förmodligen det bästa laget i Europa denna säsong” sa Raymond, Nummer 4 i Future Considerations Vår Ranking för Draften 2020. ”Det var tuff konkurrens. Vi hade spelare som vunnit individuella poängtitlar i SHL flera gånger som var riktigt duktiga. Det var en tuff omgivning men på samma gång var det också till stor hjälp. Du måste kriga för din plats. Du måste ta någon annans jobb för att få spela. Det var en väldigt bra erfarenhet. Jag har lärt mig otroligt mycket”

FC: Vem hade störst inflytande på din säsong?
LR: ”Tränarstaben hjälpte mig mycket, vi tittade på videoklipp hela tiden” sa han. ”Alla spelare är riktigt bra personer också. De hjälpte mig mycket, vi tittade också på videoklipp och de lärde mig små tricks som jag kan använda på isen för att förbättra eller blir mer effektiv där ute. Jag fick all hjälp jag behövde”.

FC: Kände du någon extra press med tanke på att de var ditt Draftår och att du är ett potentiellt topp-val?
LR: ”Jag tror inte de. Allt jag tänkte på var att spela bra och jag tänkte inte på Draften eller något sådant. Mitt fokus var att vinna matcher och att spela bra. Mitt fokus var Frölunda. Det var hela lagets mindset. Det var allt jag tänkte på”.

FC: Vem pratar du med om Draften och den eventuella pressen?
LR: ”Under denna säsong försökte jag att inte fokusera på de …. Jag försökte fokusera på Frölunda, laget och att spela bra. Jag tänkte inte riktigt på det. Jag hade många enormt duktiga spelare i laget, och de var ett riktigt bra lag med spelare som blivit draftade som Brandon Gormley tillexempel. Jag tror han blev vald som nummer 13 totalt. Vi pratade om de ibland och han delade med sig av sina erfarenheter om hur de var. Jag försökte dock blockera de och fokusera på att spela hockey”.

Artikel översatt av Fredrik Haak.